Sjoerd Elferink van het Flevoziekenhuis ontving op 31 mei de Stop Plastic Waste Speld uit handen van wethouder Maaike Veeningen als erkenning voor hun actieve rol in het bevorderen van plasticreductie. Het Flevoziekenhuis was samen met Beehsa, Save Plastics en Eco Packaging een van de genomineerden voor de prijs. De prijs is een publieksprijs en er werden in totaal 700 stemmen uitgebracht.

75% plasticreductie
Met een indrukwekkende plasticreductie van 75% in 2022 neemt het Flevoziekenhuis een leidende positie in Nederland in. Daarmee zijn ze een voorbeeld voor andere organisaties. De speld werd uitgereikt tijdens het derde Stop Plastic Waste Event, dat dit keer plaatsvond in de Nieuwe Bibliotheek. Naast de uitreiking was er een debat met ondernemers en studenten over plasticgebruik, werden er inspirerende inzichten gedeeld en werden er korte films vertoond.

Bedreiging voor volksgezondheid
Het is essentieel dat we ons inzetten voor plasticreductie. Plasticvervuiling vormt een ernstige bedreiging voor ons milieu en onze gezondheid. Door plasticafval te verminderen, verminderen we de impact op ecosystemen, vermijden we schadelijke chemicaliën en beschermen we de biodiversiteit. Bovendien draagt plasticreductie bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Het Stop Plastic Waste-initiatief wordt georganiseerd door de Rotaryclubs in Almere, in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek, en heeft als doel bedrijven te inspireren en aan te moedigen om na te denken over plasticreductie in hun bedrijfsvoering.

Foto: Henriette Evenhuis

Bekijk hier het videoverslag door Omroep Flevoland
Bekijk hier het fotoverslag van 31 mei 2023