Op 5 juni 2024 organiseren de Rotaryclubs uit Almere het 4e ‘Stop Plastic Waste event’ in De Nieuwe Bibliotheek van Almere. Ze worden ondersteund door Horizon Flevoland. Op het event houdt de winnaar van vorig jaar Sjoerd Elferink van Flevoziekenhuis een inleiding.

Sjoerd Elferink

Sjoerd Elferink

 

Sjoerd Elferink is sinds 2017 werkzaam als oogarts in het Flevoziekenhuis van Almere. Sinds enige jaren vervult hij een voortrekkersrol in de verduurzaming van de oogheelkunde. Hij is oprichter van de Projectgroep Duurzame Oogheelkunde, dat officieel onderdeel is van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG). Deze projectgroep schrijft adviezen voor de verduurzaming van de oogheelkundige praktijk met inachtneming van de huidige richtlijnen en de wetenschappelijke consensus. Bij deze adviezen (Best Practices) staat patiëntveiligheid en duurzaamheid voorop. De Best Practices worden in samenwerking met de relevante werkgroepen van het NOG ontwikkeld om een optimaal en effectief draagvlak te creëren. Tijdens de inleiding van Sjoerd brengt hij de eerste Beste Practices voor het voetlicht.

 

Chris Soebroto

Chris Soebroto

 

Voor Chris Soebroto is het onderwerp ‘splinterplastic’ een van de speerpunten van het programma van de klimaatburgermeesters 2024. Het uiteindelijke doel voor de klimaatburgemeeesters is splinterplastic uit de wereld te helpen. Te beginnen in Almere.

Als klimaatburgemeester zoekt Chris de samenwerking met organisaties en politiek om ‘splinterplastic’ een halt toe te roepen. Hij is ook duurzaamheidsconsulent bij Planet2050, waarbij hij zich  niet alleen richt op de reductie van plastic gebruik maar ook op klimaatverandering. Daarnaast is hij schrijver en uitgever met aandacht voor afval, consumptie, vervuiling en alle andere aspecten van onze niet duurzame en verspillende leefstijl.

Wil jij bij het event aanwezig zijn op 5 juni 2024, meld je dan hier aan!