Wie verdient de Stop Plastic Waste Speld 2024?

Op 5 juni 2024 vindt de vierde editie van het Stop Plastic Waste Event plaats. Dit event, in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad wordt geopend door wethouder Maaike Veeningen. De winnaar van vorig jaar, Het Flevoziekenhuis, reikt de Stop Plastic Waste Speld aan een organisatie in de regio Almere die actief werkt aan de reductie van plasticgebruik.

Reductie van plastic gebruik is cruciaal vanwege de milieuschade die plastic vervuiling veroorzaakt. Plastics breken niet gemakkelijk af, wat resulteert in langdurige vervuiling van oceanen, rivieren en land. Dit bedreigt de biodiversiteit, omdat dieren vaak plastic inslikken of erin verstrikt raken, wat kan leiden tot letsel of sterfte. Bovendien draagt de productie van plastic bij aan de uitstoot van broeikasgassen, wat de klimaatverandering verergert. Door minder plastic te gebruiken, verminderen we deze schadelijke effecten en dragen we bij aan een gezonder milieu en een duurzamere toekomst.

Het Stop Plastic Waste initiatief heeft als doel om bedrijven en particulieren in de regio Almere te inspireren en aan te moedigen om na te denken over plasticreductie in hun bedrijfsvoering of op een andere wijze.

Publiekprijs

De prijs is een publieksprijs. Iedereen kan stemmen op één van de genomineerde organisaties. Stemmen kan tot 3 juni op de volgende genomineerde organisaties via deze pagina.

Sprekers

Bekijk hier de sprekers van het SPW event 2024.

5 juni 2024
Inloop: 15.30 uur
Start programma: 16:00 uur
Einde programma: 18.00 uur

Adres:
De Nieuwe Bibliotheek Almere
Stadhuisplein 101
1315 XC Almere

Het Stop Plastic Waste Event wordt georganiseerd door:

En door Rotary Club Almere-Weerwater:

Het Stop Plastic Waste Event wordt mede mogelijk gemaakt door De Nieuwe Bibliotheek Almere.

Contact:
info@stopplasticwaste.org