Flestic wint Stop Plastic Waste Speld 2024!

Peter Westveer van Flestic uit Dronten ontving gisteren de Stop Plastic Waste Speld uit handen van Sjoerd Elferink van het Flevoziekenhuis, de winnaar van vorig jaar. Deze onderscheiding erkent Flestic’s uitzonderlijke inzet voor plastic reductie in de regio Flevoland.

Flestic speelt een cruciale rol in de strijd tegen plasticvervuiling door de productie van verpakkingen van biobased plastic. Dit innovatieve plastic, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, biedt een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic en helpt zo de hoeveelheid plastic afval aanzienlijk te verminderen.

Stop Plastic Waste Speld
De Stop Plastic Waste Speld is een jaarlijkse publieksprijs die wordt uitgereikt aan organisaties die zich actief inzetten voor plastic reductie in Flevoland. De uitreiking vond plaats tijdens het vierde Stop Plastic Waste Event in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Het event werd geopend door wethouder Maaike Veeningen en omvatte een debat over plastic gebruik, inspirerende presentaties en vertoningen van korte films over oplossingen om plastic gebruik te reduceren.

Bedreiging voor volksgezondheid
Het is essentieel dat we ons inzetten voor plastic reductie. Plasticvervuiling vormt een ernstige bedreiging voor ons milieu en onze gezondheid. Door plastic afval te verminderen, verminderen we de impact op ecosystemen, vermijden we schadelijke chemicaliën en beschermen we de biodiversiteit. Bovendien draagt plastic reductie bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.